Пъстърва на скара с интересна гарнитура

08/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Чудесна идея за бърз обяд или вечеря - вкусна, ароматна и богато гарнирана пъстърва "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 214
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва – 2 бр.
  • за гарнитура
  • броколи – 1 малка главичка
  • картофи – 3 бр
  • масло – 1 с.л.
  • прясно мляко – 3 - 4 с.л.
  • домати – 2 бр. /едри/
  • крема сирене – 3 с.л. филаделфия
  • майонеза – 1 с.л.
  • орехи – 5 - 6 ядки
  • пресен лук – 1 стрък
  • каперси – 1 с.л.
  • зехтин
  • сол
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, посолява се и се изпича на скарата. Супер лесно до тук, почти няма рецепта, с гарнитура обаче е друго. Докато рибата се пече на скарата, се заемете с притурките.

Гарнитура:
Главата броколи се накъсва на розички и се пускат в тенджера със загрята вода за 3-4 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица и се пускат в ледена вода, за да запазят цвета си. Овкусяват се със сол и копър.

Трите картофа се обелват, нарязват се на кубчета, заливат се с вода да се покрият и се слагат на огъня да се сварят за 20 мин. Изваждат се с решетъчна лъжица, стриват се на пюре, докато са топли с бучка краве масло и малко прясно мляко. Посоляват се на вкус.

Доматите за секунди се бланшират в кипнала вода. Обелват се, издълбават се и се подрязват.

За плънката:
3 лъжици крема сирене се смесват с лъжица трапезна майонеза, няколко орехови ядки, предварително начупени, накълцан един стрък пресен лук и една лъжица каперси. Овкусява се с малко зехтин, малко сол и пак копър.

Домата се пълни с плънката и се слага в чинията захлупен с отвора надолу, така, че плънката да остане скрита.

Сложете и лимон, и маслини.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар