Език със сос и гъби

08/03/2017
"Няма какво да се чудите - това е най-вкусната рецепта с език - говорим от личен опит "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете езика и го сварете. Махнете пяната и сменете водата 2-3 пъти. Варете докато езикът омекне.

Готовият език нарежете на филийки.

Загрейте маслото и запържете езика за кратко. Отстранете го от тигана.

В същата мазнина, в която сте пържили езика, сложете почистените и измити гъби. Ако са са едри, нарежете ги на подходящи парчета.

Изпържете ги до готовност. Отстранете гъбите от маслото.

Добавете брашното и при непрекъснато бъркане го запържете в маслото. Налейте прясното мляко на тънка струйка. Гответе до сгъстяване на соса.

Овкусете със сол и черен пипер. В подходяща чиния сложете езика, полейте го със сос, а от горе наредете гъбите и поднесете.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар