Бишкотена торта с нар и физалис

08/03/2017
"Изискан десерт за специалните моменти "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо310
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бишкоти - 24 бр.
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • разтворимо кафе - 1 ч.ч.
  • ром - 1 с.л.
  • нар - 1 бр.
  • физалис - 7 - 8 бр.
  • шоколад - филиран за гарниране
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте сметаната с помощта на миксер до гъста консистенция. По същия начин разбийте и кремата сирене. Обединете двете смеси и разбъркайте до хомогенност.

Прибавете рома. Намажете един пласт от крема в подходяща чиния. Потапяйте бишкотите в кафето и наредете 12 бр., като оформите основата на тортата.

Намажете бишкотите с крем обилно. Подредете втори ред бишкоти по същия начин. Отново намажете с крем, като покриете бишкотите.

Изцедете сока от нара, като отделите няколко зрънца за декорация.

Разтворете желатина в студена вода, докато набъбне. Затоплете го на водна баня и го прибавете към сока от нар. Полейте тортата с плодовата течност.

Гарнирайте със зрънца от нар, физалис и филиран шоколад. Оставете тортата на хладно за около 3-4 часа, преди да поднесете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар