Фантастичен и сочен сладкиш с ябълки

08/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваИноватор463294561
"Бърз, сочен и възхитителен сладкиш с дъх на ябълки и канела - неизречено обещание за вкусен десерт "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 408
  • Преглеждания за месеца1298
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • за основата
  • жълтъци – 2 бр.
  • захар – 200 г
  • олио – 200 мл
  • какао – 2 с.л.
  • ванилова захар – 1 бр.
  • прясно мляко – 300 мл
  • брашно – 200 г
  • бакпулвер – 1 бр.
  • пълнеж
  • ябълки – 4 бр.
  • лимони – сок от 1/2 лимон
  • белтъци – 2 бр.
  • захар – 200 г
  • канела – 2 ч.л.
  • глазура
  • шоколад – 150 г
  • масло – 50 г
  • прясно мляко – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете жълтъците със захарта, добавете олиото и разбъркайте. Към тях прибавете какаото, ваниловата захар, млякото и смесените предварително пресято брашно с бакпулвер.

Разбъркайте до гладка еднородна смес. Изсипете сместа в намазана с масло и поръсена с брашно тава 24 см диаметър. Печете в предварително нагрята фурна в продължение на 15 минути.

През това време направете плънката, като обелените ябълки настържете на ренде. Добавете прясно изцедения лимон и разбъркайте. Към тях добавяте разбитите с вилица белтъци и захарта, с шпатула разбъркайте добре сместа.

След като изтекат 15-те минути печене на основата, разпределете равномерно върху нея ябълковия пълнеж. Връщате във фурната и печете около 30 минути още до готовност като проверявате за нея с клечка.

Оставете сладкиша напълно да се охлади и полейте с глазурата, която приготвяте по следния начин: обединете всички продукти за нея и на водна баня разтопете до гладка, течна смес.

Оставете готовия сладкиш отново да се охлади и сервирайте. Бърз, сочен и с възхитителен аромат на ябълки , канела + шоколадов сос сладкиш.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар