Торта за 8-ми март

08/03/2017
Таня Левеноваот Таня ЛевеноваЧирак 1x
"Пожелаваме на всички дами да намерят щастието, което заслужават и ги черпим с тази великолепна торта за 8 март "
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо363
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:
Яйцето се разбива с телена бъркалка заедно със захарта до побеляване. Добавя се олиото, млякото заедно със содата и накрая брашното, размесено с какаото. Кексовата смес се изсипва във форма за торта-24 см, застлана с хартия и намазана леко с олио. Изпича се на 180 градуса за 35 мин.

За крема:
Млякото се поставя в касерола, като около 200 мл се отделят за разбиване на пудингите.
Те се разбиват заедно с яйцата, брашното и захарта.

Тази смес се добавя на много тънка струя към топлото мляко, като се разбърква непрекъснато с тел. Щом кипне кремчето, то се маха от котлона и се разбива още около минута. След това се добавя маслото и ванилията.

Сглобяване на тортата:
В ринг от формата за торта се поставя блатът, върху подходящ поднос. Сиропира се с топлото мляко.

Следва част от крема, ред сиропирани за миг бишкоти и останалият крем. Така тортата трябва да престои няколко часа, след което се освобождава от ринга. Украсява се на вкус.

Аз посипах отгоре какао, поръсих готова декорация. Борда измазах със сметана и направих фигурки от разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар