Лесна и свежа торта

08/03/2017
gerganaот gerganaНовак
"Толкова е лесно и толкова е вкусна, че ще ви се прииска да я приготвяте всяка седмица "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 578
  • Преглеждания за месеца457
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 100 г
  • брашно - 130 г
  • За сиропа
  • портокали - 1 бр.
  • ром - есенция
  • За крема
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • сладко от боровинки - 1 бурканче
  • За декорация
  • банани - 1 бр.
  • киви - 1 бр.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите за блатовете забъркваме пандишпаново тесто, което изсипваме в подходяща тава и слагаме да печем в загрята на 170 градуса за 30 минути. След като е готов блатът го оставяме да изстине, след което го режем на две равни части.

В купа разбива ме сметаната, когато е готова я разделяме в две купи. В едната слагаме 1/2 от сладкото от боровинки и разбиваме за една минутка с миксера. Изцеждаме портокала и прибавяме есенцията ром.

В тортена чиния слагаме долния блат, след което сиропираме. Започваме да слагаме от сметаната с боровинките, след което вторият блат, сиропираме и него.

Щом сме сглобили тортата е намазваме и заглаждаме с чистата сметана. Слагаме тортата в хладилника да стегне за 30 минути. През това време приготвяме плодовете, като банана го режем на колелца, а кивито на полумесеци.

Приготвяме си желатина и започваме да украсяваме, когато сме готови с подреждането на плодовете ги намазваме с готовият желатин. Оставяме в хладилник за една нощ.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар