Невероятно вкусни пилешки пържоли от бут с гъбен сос

08/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач
"Наистина са невероятно вкусни, ама вие не ни се доверявайте, опитайте сами и дайте своята оценка за тях "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 609
  • Преглеждания за месеца484
  • Преглеждания за седмицата92
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6бр
  • соев сос - 6 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 3 щипки
  • вино - ½ ч.ч
  • олио - 100 - 200 мл
  • За гъбения сос
  • гъби - 200 г
  • вода - 500 мл
  • вино - 200мл
  • сол - 3 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се обезкостяват внимателно, кожата се остава. Ако не можете да обезкостите, можете да си купите обезкостени.

Мариноваме ги за 30 минути, докато си правим гъбения сос. Слагаме пържолите в тенджера и сипваме соевия сос и виното, подправяме със сол и черен пипер, объркваме добре и ги оставяме да поемат марината.

Слагаме водата и виното да заврат, през това време си нарязваме гъбите, аз ги нарязах на ситни парченца. Добавяме гъбите към водата и виното и оставяме да ври 20 минути, за да може гъбите да пуснат аромата си.

След това в тиган нагряваме олиото и добавяме брашното да се запържи. След което постепенно добавяме от бульона и бъркаме с тел, за да не стане на бучки.

Сипваме от бульона до получаването на течна каша, изсипваме в тенджерата при гъбите. Подправяме със сол и черен пипер и оставаме на котлона за още 5-8 мин да поври.

Време е да изпечем пържолите. В тиган нагорещяваме олио и пържим до златисто от двете страни.

При сервиране пържолите се заливат със гъбения сос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар