Пъстърва, задушена на пара

09/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач261911036
"Гарнирайте със свежа зелена салата и се насладете на един невероятно вкусен и много здравословен обяд "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо277
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пъстърва - 4 бр. (средно големи)
  • моркови - 1 бр., едро нарязан
  • целина - 1/4 корен нарязан на ивички
  • дафинов лист - 2 листа
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно.
  • кромид лук - 1 бр., разрязан на две половини
  • лимони - 1 бр., нарязан на колелца
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-широка тенджера загрейте 1 литър вода и прибавете лука, целината, моркова, дафиновия лист, бахара и сока от лимон.

Наредете измитите и почистени риби цели в специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата.

Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито. Захлупете и задушавайте рибата докато стане крехка.

Наредете рибите в четири порционни чинии. Поръсете ги със сол, черен пипер и наситнения чесън. В тиган загрейте маслото и с него залейте рибите. Накрая поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте със зелена салата и резенчета лимон.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар