Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Пъстърва, задушена на пара

Пъстърва, задушена на пара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пъстърва, задушена на пара
Снимка: Зори
1 / 4
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Гарнирайте със свежа зелена салата и се насладете на един невероятно вкусен и много здравословен обяд"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 4 бр. (средно големи)
  • моркови - 1 бр., едро нарязан
  • целина - 1/4 корен нарязан на ивички
  • дафинов лист - 2 листа
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • масло - 100 г
  • чесън - 2 скилидки, нарязани на ситно
  • кромид лук - 1 бр., разрязан на две половини
  • лимони - 1 бр., нарязан на колелца
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
  • вода - 1 л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-широка тенджера загрейте 1 литър вода и прибавете лука, целината, моркова, дафиновия лист, бахара и сока от лимон.

Наредете измитите и почистени пъстърви цели в специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата.

Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито. Захлупете и задушавайте рибата докато стане крехка.

Наредете рибите в четири порционни чинии. Поръсете ги със сол, черен пипер и наситнения чесън. В тиган загрейте маслото и с него залейте рибите.

Накрая поръсете със ситно нарязания магданоз и сервирайте задушената риба със зелена салата и резенчета лимон.

Пъстървата, задушена на пара е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: