Домашни бонбони Наслада

08/03/2017
"Дали наистина са толкова вкусни или името е подвеждащо? Оставяме на вас да проверите "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За сместа
  • бял шоколад - 200 г
  • бисквити - 6 бр. обикновени
  • масло - 10 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • захар - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора
  • вода
  • За овалване
  • кокосови стърготини
  • бисквити - обикновени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първото, което трябва да направим, е да си приготвим продуктите за овалване на бонбоните. Аз използвам сушени стърготини от кокос, които правя вкъщи, но може и с готови от магазина.

Смиламе около 10-11 бисквити на блендер, тъй като бонбоните се овалват 2 пъти.

Започваме с приготвянето на сместа. Разтапяме на водна баня шоколада. Отделно разтапяме маслото и прибавяме млякото и захарта и разбъркваме добре.

Когато шоколадът се разтопи прибавяме млякото на тънка струя и разбъркваме добре. След това прибавяме смлените бисквити и отново разбъркваме. Сваляме сместа от котлона и прибавяме ванилията и лимоновата кора и разбъркваме.

Остана да оформим бонбоните. За целта си пълним в една купичка малко вода, като всеки път преди да вземем от сместа трябва да си намокрим пръстите за да не ни залепва по ръцете. Взимаме по малко и оформяме топче. Напръскваме го с малко вода и го овалваме първо в бисквитите и после в кокосовите стърготини.

Оставяме бонбоните в хладилника за час да стегнат, след което повтаряме процедурата с оформянето и овалването на бонбоните.

Отново оставяме вече готовите бонбони в хладилника за няколко часа, след което са готови за консумация. Това е една лесна, но специална рецепта за специален човек и повод.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар