Гъбена крем супа с домашни крутони

08/03/2017
"Топла гъбена чорба с вкусни домашни купони - дали само една порция ще ви стигне "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо153
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Супата:
Нарязваме лука на едро. Измиваме гъбите и ги нарязваме на тънки ивички. В тенджера на умерен огън разтапяме маслото. След като се сгорещи изсипваме лука и гъбите, подправяме ги с малко сол и ги оставяме да се задушат за 5 мин.

След това прибавяме малко по малко и при непрекъснато бъркане пресятото брашно, но не го слагайте на веднъж, защото ще се получат буци и крем супатани няма са стане гладка.

Добавяме водата и леко затопленото прясно мляко и бъркаме много старателно. Варим супата на слаб огън за 10-15 мин. Към края на варенето прибавяме и черен пипер на вкус.

Крутоните:
Нарязваме на кубчета 2 филийки черен или пълнозърнест хляб. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в тавичка и поливаме с малко зехтин. Печем на предварително загрята на 150 градуса фурна за 20 мин., като се разбъркват 2-3 пъти докато се пекат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар