Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Гъбена крем супа с домашни крутони

Гъбена крем супа с домашни крутони

Гъбена крем супа с домашни крутони
Снимка: Стефани Симеонова
1 / 3
08/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Топла гъбена чорба с вкусни домашни купони - дали само една порция ще ви стигне"

Необходими Продукти

  • За супата
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • За крутоните
  • хляб - 3 филийки черен или пълнозърнест
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Супата:

Нарязваме лука на едро. Измиваме гъбите и ги нарязваме на тънки ивички. В тенджера на умерен огън разтапяме маслото. След като се сгорещи изсипваме лука и гъбите, подправяме ги с малко сол и ги оставяме да се задушат за 5 мин.

След това прибавяме малко по малко и при непрекъснато бъркане пресятото брашно, но не го слагайте на веднъж, защото ще се получат буци и крем супатани няма са стане гладка.

Добавяме водата и леко затопленото прясно мляко и бъркаме много старателно. Варим супата на слаб огън за 10-15 мин. Към края на варенето прибавяме и черен пипер на вкус.

Крутоните:

Нарязваме на кубчета 2 филийки черен или пълнозърнест хляб. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Слагаме го в тавичка и поливаме с малко зехтин. Печем на предварително загрята на 150 градуса фурна за 20 мин., като се разбъркват 2-3 пъти докато се пекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: