Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сирене и шпеков салам

Банички със сирене и шпеков салам

Паулина СтояноваПаулина Стоянова
Помощник Готвач
1811k6167922
09/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Попитайте децата и те ще ви кажат, че направо са полудели по тази ароматна баничка със салам"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет. точени, за баница, Фамилия
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • сол - 2 щ.
  • шпеков салам - 250 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка, 2 % масленост
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на малки кубчета шпековия салам. Разбиваме яйцата със солта. В киселото мляко слагаме содата да шупне.

Натрошаваме сиренето и заедно със салама и млякото слагаме при яйцата, добавяме и олиото и разбъркваме добре.

За една баничка ще ни трябват две кори. Разпечатваме корите и ги разстиламе. Слагаме от сместа на половината кора, сгъваме я и на сгънатата част слагаме плънка.

Захлупваме със долната(втората) кора и навиваме. По този начин навиваме всичките. Намазняваме правоъгълна тава, слагаме навитите кори една до друга. Оставяме за 5 мин.

Печем на 190 градуса за около 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Кирил Михайлов
Кирил Михайлов
Много сочни,ароматни и вкусни банички.Препоръчвам ги на всички.
08.02.2021 00:18