Бъркана празнична торта

09/03/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Торта, която се приготвя за половин час, за да имате време да се насладите на празника "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 280
  • Преглеждания за месеца7391
  • Преглеждания за седмицата3615
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд разбиваме маслото с миксер, като добавяме след това и пудрата захар. Предварително сме поставили двете супени лъжици какао в 200 мл вода да заври.

След като се охлади, го добавяме към маслото с непрекъснато разбиване. Захарта, която е 1/2 ч.ч., поставяме в тиган и нагряваме на котлон до карамелизиране. Сипваме във фолио.

Изчакваме да стегне и след това поставяме в блендер, за да се натроши. Цялата карамелизирана захар поставяме в купа, където сме сложили и смлените орехи.

Половината част прибавяме към маслената смес. Ароматизираме с ванилията.

Готовите блатове ги нарязваме на квадратчета. В дълбок съд ги изсипваме и към тях добавяме маслената смес, като разбъркваме много внимателно.

Сместа изсипваме във форма с падащо дъно, като заглаждаме отгоре и поръсваме с останалата част орехи с карамел.

Поставяме в хладилник за едно денонощие.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар