Торта 8 март с плодов вкус

09/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Вкусно предложение за по-добрата половинка на човечеството, която прави светът едно по-хубаво място за живеене "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо186
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготовка на блата и мъфините:
Разбираме яйцата със захарта до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и олиото, разбиваме. Пресяваме брашното с бакпулвера. Измиваме, обелваме и рендосваме ябълките. Орехите ги накълцваме с нож, ако нямаме специална мелачка за орехи. Добавяме към яйчената смес брашното с бакпулвера и разбъркваме добре.

Пресипваме 2/3 ч.ч. от тази смес в подходящ съд, слагаме червена боя и разбъркваме добре, да се оцвети равномерно. Това ще е сместа за мъфините. Намазваме 2 еднократни чашки за крем карамел с олио и сипваме 1 пръст над половината на чашките от червената смес.

Продължаваме със сместа за кекс. След като сме изсипали брашното с бакпулвера и разбъркали добре, добавяме орехите и ябълките, разбъркваме с шпатула и изсипваме сместа в предварително намазнена тавичка с диаметър 26 см.

Слагаме да се пекат заедно мъфините и кексовата смес за 35 мин. на 180 градуса. Проверяваме с клечка за зъби дали са се опекли. Ако полепва по клечката, значи им трябва още. След като е готов блатът, го оставяме да изстине.

През това време правим крема. Разбиваме сладкарската сметана на сняг. В друг съд разбиваме крем сиренето и заквасената сметана. Добавяме към нея сладкарската сметана, но бъркаме с шпатула, за да се запази пухкава сместа.

Разрязваме блата на две. Намазваме със сместа от сметани и крем сирене, поръсваме с киви, което сме обелили и нарязали на кубчета. Слагаме отгоре втория блат и добре изравняваме с крема.

Декорираме с киви и портокали. Мъфините слагаме отгоре, за да стане като осмица и декорираме и тях.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар