Крем за специален повод

09/03/2017
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваИноватор278854671
"Този десерт би бил чудесен завършек на всяко празнично събитие "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо42 928
  • Преглеждания за месеца304
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

  • яйца – 6 бр.
  • захар – 1 1/2 ч.ч.
  • желатин – 4 с.л.
  • брашно – 4 с.л.
  • прясно мляко – 1 л
  • ванилия – 1 пакетче
  • оцет – 2–3 капки
  • бисквити – 1 пакет роден край с какао
  • конфитюр - мармалад от ягоди
  • пурички - шоколадови, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете в купа жълтъците, прибавете 1/2 ч.ч. захар и разбийте с миксера на пяна. Прибавете желатина, брашното, ванилията и 1 ч.ч. студено прясно мляко. Разбийте отново с миксера.

Затоплете на огъня останалото мляко и налейте на тънка струя яйчената смес, като непрекъснато бъркате, до като се вари кремът. Оставете кремът да се охлади.

През това време разбийте на сняг 6–те белтъка с 1 ч.ч. захар и 2–3 капки оцет и го прибавете към изстиналия крем. Смесете внимателно двата крема.

На дъното на всяка чаша поставете по 1 ч.л. сладко от ягоди. Залейте с част от крема, подредете ред бисквити и налейте още крем, подредете втори ред бисквити и завършете с още един пласт крем.

Накрая украсете със сладко от ягоди и шоколадови пурички. Поставете чашите в хладилника, за да се желира крема.

Този десерт би бил чудесен завършек на всяко празнично събитие.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар