Мързеливи чушки бюрек с млечен сос

09/03/2017
Shamsina
отShamsinaЧирак3211582
"Икономичен, лесен и много бърз вариант на тази обичана от всички класическа рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 442
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този икономичен и бърз вариант на познатата рецепта е също толкова засищащ и вкусен.

Първо си приготвяме плънката - натрошаваме сиренето в купа и добавяме ситно нарязания лук. Разбиваме добре яйцата, смесваме ги с млякото и прибавяме към пълнежа. Овкусяваме с черен пипер (сол избягваме заради сиренето).

Намазваме средна по размер тавичка с малко олио. Разполовяваме всяка чушка и подреждаме половината по дъното, така че то да е плътно покрито.

Изсипваме по-голямата част от плънката отгоре, заравняваме с помощта на шпатула или нож. Останалите чушки аналогично подреждаме върху сместа. Другата част от пълнежа слагаме отгоре, за да се получи нещо като заливка.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около половин час. През това време приготвяме млечния сос, като смесваме добре всички продукти за него.

Ястието поднасяме топло и залято със соса.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар