Постни гъби със сладко-кисел сос

09/03/2017
ПЕТКО ДЕЧЕВот ПЕТКО ДЕЧЕВНовак
"Ароматен аламинут, който няма да ви остави равнодушни "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо205
  • Преглеждания за месеца204
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • гъби - 10 бр. по големи
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чушки - 1 - 2 бр. печен червен пипер
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • зехтин
  • черен пипер
  • ЗА СОСА
  • кафява захар - 4 с.л. или мед
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • сол - 1 щ.

Начин на приготвяне

В зехтин запържваме ситно нарязаните лук, морков и пипера. Накрая добавяме нарязаните скилидки чесън.

Подправяме с черен пипер и сол. Пълним обелените гъби със сместа и запечатваме с резен домат
печем на 180 г около 20 минути.

За соса: Карамелизираме захарта/меда/, като я загряваме в тиган, добавяме балсамовия оцет, соевия сос, щипка сол и оставяме да ври 3-4 минути. Внимавайте, като изстине се сгъстява.

Да ви е сладко!

Бележка: Количеството на подправките за соса може да се промени според личния вкус.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ivo
Ivo
15.03.2017 00:48
Мед НИКОГА не се загрява над 35 градуса. Над тази температура вече не е мед.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв