Торта с домашен марципан Варна

09/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2695870
"Време е да преминем на следващото ниво в сладкарството - към разкошните торти с домашен марципан "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите крема, първо разбийте с миксер яйцата и добавете 8 с.л. брашно с малко прясно мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се сгорещи със захарта и разбъркайте, докато тя се разтопи.

Прибавете яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане, сгъстете, а накрая пуснете маслото и ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Сглобете тортата, редувайки блатовете и крем, като завършите с тънък слой крем. Между всеки блат върху крема сложете цели вишни от сладко.

За да направите захарно тесто, тъй наречения марципан Варна, сложете тенджерка на огъня със 150 мл. вода да загрее. Прибавете 70 грама краве масло и като кипне, сипете наведнъж 150 г брашно.

Бъркайте, докато сместа започне да се отлепва от стените на съда и получите топка тесто. Прибавете една ванилия. Оставете на плот да изстине, а след това омесете с двойно пресята пудра захар - около 500 г, като я обирате постепенно.

Трябва да получите гладка и мека моделираща захарна маса. Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм.

Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката. От същото захарно тесто можете да направите фини малки розички.

Всъщност украсата може да бъде по ваш избор. Защо не с четка и боички! ? Нарисувах жена, изпълняваща фламенко. Нарисувах я в червено и черно.подобни рецепти тук

5 13
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

marcheva14  Мария Симеоно
Дани, как съм могла да пропусна тази уникално на вид торта?!?...Извинявай, веднага гласувах. Тя е невъзможна за мен да я повторя, няма и да се пробвам. Браво, Дани!!
0
0
Savka Borisova
Savka Borisova
18.03.2017 21:16
Здравейте! Много са добри нещата ,които ни представяте! Благодаря! Когато обличате тортите си с марципан, преди да го поставите мажете ли някакъв крем или примерно кайсиев конфитюр или върху последния блат поставяте "чаршафа " от марципан направо?
1
0
Даниела Русева
Здравейте, Сави! На-напред моля, простете за закъснелия отговор, странно, че едва сега видях коментара... Благодаря за милите думи, те топлят. Да, когато слагам захарен чаршаф върху торта, подмазвам с крем - маслен или сметанов. А в кейк Батенберг, например, който преди време съм публикувала, там под бадемовия марципанов чаршаф блата е намазан с малко сладко. Хубав Празник!
0
0
Криси Черникова
Дани, рецептите Ви са истинска радост за окото! Поздравления за таланта Ви!
5
0
Даниела Русева
Благодаря, Криси, за хубавите думи! Всъщност всичко, което приготвям е все с достъпни за джоба продукти и обикновено, които се харесват у дома. Извинете за закъснелия отговор на коментара, нещо ми е убягнало.
0
0
Даниела Русева
Благодаря, Криси! Радвам се и аз, щом радост съм успяла да доставя!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв