Торта с домашен марципан Варна

09/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Време е да преминем на следващото ниво в сладкарството - към разкошните торти с домашен марципан "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо481
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите крема, първо разбийте с миксер яйцата и добавете 8 с.л. брашно с малко прясно мляко. Останалото мляко сложете на огъня да се сгорещи със захарта и разбъркайте, докато тя се разтопи.

Прибавете яйцата с брашното и при непрекъснато бъркане, сгъстете, а накрая пуснете маслото и ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Сглобете тортата, редувайки блатовете и крем, като завършите с тънък слой крем. Между всеки блат върху крема сложете цели вишни от сладко.

За да направите захарно тесто, тъй наречения марципан Варна, сложете тенджерка на огъня със 150 мл. вода да загрее. Прибавете 70 грама краве масло и като кипне, сипете наведнъж 150 г брашно.

Бъркайте, докато сместа започне да се отлепва от стените на съда и получите топка тесто. Прибавете една ванилия. Оставете на плот да изстине, а след това омесете с двойно пресята пудра захар - около 500 г, като я обирате постепенно.

Трябва да получите гладка и мека моделираща захарна маса. Поръсете върху плота фино нишесте и разточете марципана на тънък чаршаф, дебел около 3 мм.

Облечете тортата със захарния чаршаф, като внимателно го пренесете с точилката. От същото захарно тесто можете да направите фини малки розички.

Всъщност украсата може да бъде по ваш избор. Защо не с четка и боички! ? Нарисувах жена, изпълняваща фламенко. Нарисувах я в червено и черно.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Savka Borisova
Savka Borisova
18.03.2017 21:16
Здравейте! Много са добри нещата ,които ни представяте! Благодаря! Когато обличате тортите си с марципан, преди да го поставите мажете ли някакъв крем или примерно кайсиев конфитюр или върху последния блат поставяте "чаршафа " от марципан направо?
0
0
Криси Черникова
Дани, рецептите Ви са истинска радост за окото! Поздравления за таланта Ви!
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв