Пълнени домати на фурна

09/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Ако трябваше да присъдим награда за най-вкусно вегетарианско предястие, това определено щеше да бъде нашия фаворит "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца215
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • домати – 8 бр.
  • сирене – 200 г краве
  • яйца – 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • моцарела – 125 г
  • маслини – 8 бр. черни /без костилка/
  • чесън - 1 скилида
  • масло – 20 г краве
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете по едно калпаче от всеки домат, откъм гладката страна. Издълбайте вътрешността на доматите през получения отвор с лъжица.

Разбийте яйцата с вилица и стрийте в тях сиренето. Към сместа прибавете червената чушка, накълцана на кубчета. Поръсете с черен пипер и малко магданоз и разбъркайте.

Пуснете във всеки домат по една кафена лъжичка краве масло и напълнете с яйчената смес. В подходящ съд сипете накълцаната, издълбаната част на доматите.

Смачкайте скилидка чесън и посолете с малко сол. Подредете доматите в тавичката.

Сложете в загрята фурна на 200 градуса и печете, докато се запече плънката и докато доматите на пипане са поомекнали.

Към края сложете върху всеки домат по резенче моцарела и запечете още малко. Гарнирайте с маслини.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар