Картофен омлет с кашкавал

09/03/2017
"Постно, вкусно и здравословно - три причини за обяд да изберете точно този омлет "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 899
  • Преглеждания за месеца3898
  • Преглеждания за седмицата53
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Сложете четири, не много големи, картофа в малка тенджерка с люспата и ги сварете за 20-на минути. След това ги обелете и настържете с едрото ренде.

Настържете и кашкавала. Разбийте яйцата с вилица с малко сол. Прибавете на вкус и малко смлян черен пипер.

Прибавете към яйцата настърганите картофи и кашкавала и разбъркайте. Капнете в тигана за палачинки 1 с.л. олио и като загрее, сипете 3 големи лъжици от сместа. Разстелете по дъното внимателно на желана големина.

Щом се запече от едната страна, обърнете омлета и от другата. Може да се обърне с подхвърляне, както палачинка, за да не се разкъса.

Ако ви се струва скучно, придайте по-симпатична визия в цвят. Докато се варят картофите, нужни за омлета, отрежете на няколко пиперки връхчетата и тях съберете в свежа цветна китка.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар