Селски царевичен хляб

09/03/2017
"Гарантираме, че толкова ще ви се услади, че няма да може да спрете да ядете, докато не го излапате целия "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 640
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 200 г бяло
  • царевично брашно - 500 г
  • вода - 200 мл топла
  • айран - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 5 с.л. или олио
  • мая - 2 1/4 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса
Ползва се плоска тава, покрита с хартия за печене и поръсена с царевично брашно.
Работи се с миксер.

В купата на миксера се изсипват всички сухи продукти. На ниска скорост се добавят водата, айранът и мазнината. Замесва се тесто, докато се отдели от стените на купата, да се оформи хубава топка.

Сваля се тестото от купата и се прехвърля в леко намаслена купа и се оставя да втаса, като се покрива с фолио. След това време с ръце се оформя дълъг хляб, поставя се върху хартията, поръсена с царевично брашно, покрива се и се оставя отново да втаса за около 40-45 мин.

Фурната се загрява предварително за около 30 мин. на дъното с купичка вода. Преди да се вкара оформеният хляб, с остро ножче леко се минава, за да се направят няколко разреза върху тестото.

Пече се на 200 градуса за около 15 мин. и на 180 градуса за около 20-25 мин. За да се провери дали е готов хлябът, още във фурната се повдига и ако е лек, означава, че е добре изпечен.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар