Пържен черен дроб със златен чипс в мъфин форма

09/03/2017
marcheva14  Мария Симеоноот marcheva14 Мария СимеоноПомощник Готвач 1x
"Ароматно предизвикателство - изненадайте всички с тази интереса рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса
Работи се с мъфин форма с 12 гнезда, добре намаслена, както и с ренде Бьорнер.

Картофите се обелват и нарязват на филийки през рендето. Стават точно като чипс. Поставят се в голяма купа и се поръсват със сол, черен пипер, разтопеното масло, настърганото сирене и 2-3 щипки мащерка.

Купата се подхвърля внимателно и не се разбъркват съставките, за да не се счупят и намачкат картофите. Взимат се филийки картофи като пачка и се поставят в мъфин формата, но така, че да образуват купчинка.

Пече се на 180 градуса за около 50 мин. След като е готов чипсът, се поръсва със свеж копър.

Черният дроб, който предварително е накиснат за 1 нощ в прясно мляко, се измива със студена вода и нарязва на големи филии.

Между няколко пласта домакинска хартия се подсушава много добре, след това се натопява леко в брашно, изтупва се и се пържи в сгорещено олио. Изважда се върху хартия, за да попие излишната мазнина.

Сервира се топъл заедно с картофения чипс.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар