Пиле с лимони

09/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Нежно пилешко месце с почти неуловим цитрусов аромат - вкусна вечеря, която може да поднесете с повод или без "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо278
  • Преглеждания за месеца277
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 1 пиле (около 1.5 кг)
  • олио - 150 мл или зехтин
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 2 бр. (сока)
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции. В дълбок съд с капак нагрейте олиото, наредете месото и запържете до златисто от всички страни. Добавете ситно нарязания лук и запържете до омекването му.

Налейте виното, затворете капака на съда, намалете огъня на слаб и оставете да покъкри, докато течността остане наполовина.

Добавете прясно изцедения лимонов сок, посолете на вкус и поръсете с подправките на вкус. Оставете ястието да къкри на слаб огън при затворен капак, като периодично проверявате дали сокът не се е изпарил (долейте малко топла вода, ако има нужда).

Обръщайте пилешкото от всички страни, за да се готви равномерно. Готвите до готовност на пилето и сервирате топло с пилаф.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар