Пиле с лимони

09/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Нежно пилешко месце с почти неуловим цитрусов аромат - вкусна вечеря, която може да поднесете с повод или без "
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешко месо – 1 пиле (около 1.5 кг)
  • олио – 150 мл или зехтин
  • лук – 1 глава
  • бяло вино – 1 ч.ч.
  • лимони – 2 бр. (сока)
  • мащерка – 1 ч.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето на порции. В дълбок съд с капак нагрейте олиото, наредете месото и запържете до златисто от всички страни. Добавете ситно нарязания лук и запържете до омекването му.

Налейте виното, затворете капака на съда, намалете огъня на слаб и оставете да покъкри, докато течността остане наполовина.

Добавете прясно изцедения лимонов сок, посолете на вкус и поръсете с подправките на вкус. Оставете ястието да къкри на слаб огън при затворен капак, като периодично проверявате дали сокът не се е изпарил (долейте малко топла вода, ако има нужда).

Обръщайте пилешкото от всички страни, за да се готви равномерно. Готвите до готовност на пилето и сервирате топло с пилаф.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар