Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Свеж лимонов чийзкейк

Свеж лимонов чийзкейк

Свеж лимонов чийзкейк
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 5
28/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
24
"Цялата свежест на света, събрана само в едно парче лимонов чийзкейк"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 г чаени
  • масло - 180 г
  • крема сирене - 500 г
  • кондензирано мляко - 700 г
  • течна сметана - 400 мл
  • лимонов сок - 100 мл
  • лимони - 1 бр. само кората
  • желатин - 12 г
  • лимони - 1 за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете или намачкайте бисквитите на брашно. При тях изсипете разтопеното и топло масло. Объркайте всичко с лъжица и изсипете сместа във форма за торта.

Притиснете я с лъжица и приберете формата в хладилник.

В дълбока купа разбийте крема сиренето и кондензираното мляко. Добавете сока от лимон, рендосаната на ситно кора и разбъркайте.

В отделен съд разбийте сметаната. Постепенно я добавете към сместа, като разбърквате с шпатула.

Пригответе желатина по указание на опаковката, прибавете го към крема и разбъркайте. Аз предпочитам по-кремообразни кремове, но вие може да сложите по-голямо количество желатин.

Извадете формата и по борда сложете тънки кръгчета лимон.

Изсипете крема във формата и приберете за една нощ в хладилник.

На другия ден минете с нож между чийзкейка и борда и го освободете от ринга.

Свежият лимонов чийзкейк е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Елена Стефанова Йорданова
Елена Стефанова Йорданова
Г-жо Иванова не е нужно да пишете с големи букви,все още виждам без очила!Сиренето не е течно,сметаната е разбита,кондензираното мляко е продукт с гъста консистенция и единственото по-водно е лимоновия сок.С тези продукти крема е гъст и без желатин и при 12г.желатин няма как да е мляко с ориз.Щом сте наясно каква консистенция обичал чийзкейка,не експерементирайте!Много четливо съм написала какъв е крайния резултат,който се вижда и от снимката!Много лесно можех да напиша 20гр.желатин,но съм написала рецептата така както съм я направила,така както го харесваме и всеки да си преценява дали да сложи повече желатин.Следващият път си купете по-качествени продукти,за да не се излагате!
04.06.2017 03:23
5
Потребител#189993
Потребител#189993
Това,че вие обичате по—кремообразни кремове, това не означава,че се получава добре.ЧИЙЗА ОБИЧА ПО—ГЪСТА КОНСИНСТЕНЦИЯ.Децата ми казаха,че им сервирам мляко с бисквити.ЯЗЪК,ЧЕ СИ ПОХАБИХ ПРОДУКТИТЕ.ДОРИ СЕ ИЗЛОЖИХ ПРЕД ШЕФА.УЖ ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРАМ
04.06.2017 00:04
2