Арабски хляб

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
10/04/2012
"Тънки и ароматни арабски питки, които се изяждат, щом излязат от тигана!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо23 693
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч. + още за доомесване и набрашняване
  • мая - 1 пакетче суха
  • вода - 1 ч.ч. непълна и леко топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.

Начин на приготвяне

Разтворете маята заедно със захарта в 1/2 от топлата вода.
Всички продукти смесете в голяма купа и замесете гладко, но лепкаво тесто. Не слагайте прекалено много брашно, защото тестото трябва да остане леко лепкаво. Оставете покрито да втаса за половин час.

Набрашнявайте ръце и късайте малки парчета от тестото. Върху набрашнен плот с набрашнена точилка ги разточвайте на много тънки питки с големина на тигана, в който ще ги печете.

Сложете тигана да се загрее върху котлона много добре, после намалете температурата и слагайте питките една след друга да се изпекат от двете страни.

По време на печенето не ги дупчете с вилица, а готовите питки може да съхранявате в съд или купа с капак.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 4
3 2
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Теодора Мещерова
В хотела, в който работех го правеха с готово тесто за пица, намазано с разстопено масло, в което има чеснова паста, поръсва се с настърган кашкавал и се пече. Супер става
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
09.05.2016 21:56
и аз ги направих и не били чак толкова трудни, колкото ми се струваха
1
0
анонимн
анонимн
07.02.2015 17:30
Пробвах я рецептата и питките са мн вкусни
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти