Чийзкейк ягодово изкушение без желатин

09/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Нашата работа е да ви изкушаваме с вкусни рецепти за чийзкейк, а вашата - да им се наслаждавате "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 551
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • чаени бисквити - 2 пакетчета Еверест - мляко
  • масло - 250 г
  • сладкарска сметана - 500 г - My day
  • заквасена сметана - 400 г - Pilos
  • крема сирене - 2 пакетчета
  • пудра захар - 300 г
  • конфитюр от ягоди - 360 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме бисквитите в блендер, ако нямате може с точилка в найлонов плик.

Разтопяваме кравето масло на водна баня, ако искате по-бързо да стане може и в микровълнова фурна.

Замесваме тесто от бисквитите и маслото и с лъжица го заглаждаме във форма с махащо се дъно. Слагаме в хладилник за да стегне.

През това време правим крема. В купа разбиваме сладкарската сметана на сняг, в друга купа разбиваме със миксер заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар, много добре.

Добавяме сладкарската сметаната към сместа със заквасената сметана и ги объркваме добре задължително с шпатула, за да остане сместа пухкава.

Вадим от хладилника бисквитеното тесто и разстиламе смета внимателно. Заглаждаме добре и оставяме да се охлади за 6 часа в хладилник.

След като се е охладило и стегнало, намазваме с конфитюра, като предварително го разбъркваме с вилица.

Този чийзкейк е балансиран от към сладост, но е доста тежък.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар