Бишкотена торта със сметана, сладко и банани

09/03/2017
"Тази торта е най-вкусният начин да кажете на някого колко много се радвате, че е част от живота ви "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 132
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • сметана - 500 г сладкарска
  • конфитюр - 1 бурканче /по желание/
  • банани - 2 бр.
  • компот - 1 буркан, сока, по желание
  • топинг - шоколад или по избор
  • шоколад - настърган, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивате сметаната с миксер, както е указано на опаковката, след това прибавяте сладкото и пак разбивате добре, за да се получи еднородна смес.

Взимате поднос, на който ще редите тортата, и поставяте подвижен ринг за торти. Измервате височината на ринга и отрязвате част от бишкотите, които ще редите по края, така че да не стърчат над чинг. Бишкотите трябва да са предварително натопени в сока от компота.

След това топите останалите бишкоти в компот/не много време, за да не се разкашкат/ и редите на дъното. Където има празни места, запълвате с изрезките от бишкотите.

След това намазвате навсякъде с крема, редите нарязаните на кръгчета банани и отгоре поръсвате много добре с топинг. Следва втори ред бишкоти и всичко се повтаря, докато свършат продуктите, като отгоре намазвате добре с крем и украсявате по ваш избор.

Аз сложих шоколадови стърготини и топинг. Слагате тортата в хладилник за няколко часа, а може и за цяла нощ, Изваждате, махате ринга и всичко е готово. Приятен апетит!подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар