Чорба от лапад

от Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
10/04/2012
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо8 965
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или 3 стръка зелен
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл по желание
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • черен пипер - 1/2 ч.л. счукан

Приготвяне на Чорба от лапад

Почистеният и измит лапад нарежете на ивици и сипете във вряща подсолена вода заедно с накълцания ситно лук.

Щом лапада уври, отделно запържете брашното в загрятото масло или олио, разредете запръжката с малко вода и добавете в тенджерата. Оставете да се вари още 5 минути и по желание добавете 100 мл топло мляко.

Сварените твърдо яйца накълцайте възможно най-ситно и ги разбъркайте с нарязания магданоз и черен пипер. По желание добавете и малко червен пипер. Объркайте тази смес в чорбата и поднесете.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.6
Общо 13 гласували
5 4
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с