понеделник, 28 юли

Чорба от лапад

Публикувана от:
Видяно: 7 795 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Чорби
Рецепта за Чорба от лапад
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-6

Необходими Продукти

  • лапад - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или 3 стръка зелен
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл по желание
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • черен пипер - 1/2 ч.л. счукан

Приготвяне на Чорба от лапад

Почистеният и измит лапад нарежете на ивици и сипете във вряща подсолена вода заедно с накълцания ситно лук.

Щом лапада уври, отделно запържете брашното в загрятото масло или олио, разредете запръжката с малко вода и добавете в тенджерата. Оставете да се вари още 5 минути и по желание добавете 100 мл топло мляко.

Сварените твърдо яйца накълцайте възможно най-ситно и ги разбъркайте с нарязания магданоз и черен пипер. По желание добавете и малко червен пипер. Объркайте тази смес в чорбата и поднесете.

3.6 от 13 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и уникална рецепта за Чорба от лапад. Намери ли това, което търсиш? Виж другите ни специалитети за Чорба от лапад. Доказани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Чорба от лапад в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.