Чорба от лапад

10/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Вкусна пролетна чорбица, която ще се отрази чудесно на фигурата ви "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 050
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистеният и измит лапад нарежете на ивици и сипете във вряща подсолена вода заедно с накълцания ситно лук.

Щом лапада уври, отделно запържете брашното в загрятото масло или олио, разредете запръжката с малко вода и добавете в тенджерата. Оставете да се вари още 5 минути и по желание добавете 100 мл топло мляко.

Сварените твърдо яйца накълцайте възможно най-ситно и ги разбъркайте с нарязания магданоз и черен пипер. По желание добавете и малко червен пипер. Объркайте тази смес в чорбата и поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар