Чорба от лапад

10/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 991
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,6 от 5

Необходими Съставки

  • лапад - 500 - 600 г
  • лук - 1 глава кромид или 3 стръка зелен
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл по желание
  • яйца - 2 твърдо сварени
  • магданоз - 1/2 връзка нарязан
  • черен пипер - 1/2 ч.л. счукан

Начин на приготвяне

Почистеният и измит лапад нарежете на ивици и сипете във вряща подсолена вода заедно с накълцания ситно лук.

Щом лапада уври, отделно запържете брашното в загрятото масло или олио, разредете запръжката с малко вода и добавете в тенджерата. Оставете да се вари още 5 минути и по желание добавете 100 мл топло мляко.

Сварените твърдо яйца накълцайте възможно най-ситно и ги разбъркайте с нарязания магданоз и черен пипер. По желание добавете и малко червен пипер. Объркайте тази смес в чорбата и поднесете.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти