Бърза торта с домашен блат

09/03/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Нищо не сплотява семейството така, както очакването да извадите от хладилника тази лесна торта и да ги почерпите с по едно парче "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 712
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта до получаването на кремообразна смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме.

Добавяме пресятото брашно с бакпулвера, внимателно бъркаме. Накрая добавяме орехите, кокоса и шоколадовите пръчици, внимателно с шпатула объркваме сместа.

Сместа я изсипваме в кръгла форма с диаметър 24 см, която предварително сме намазали с олио. Печем на 170 градуса за около 30-40 мин. След като сме изпекли блата, го оставяме да изстине.

През това време правим крема. Слагаме млякото със захарта да кипне. Добавяме нишестето, което предварително сме разбили. Бъркаме интензивно, за да не загори. Оставяме го да изстине.

Нарязваме блата на две части, върху долния слагаме от бананово нишесте около 2-3см, отгоре нареждаме банан и захлупваме с горния блат. Намазваме добре тортата от всички страни и поръсваме със кокос и рендосан шоколад.

След 2 часа тортата е готова за консумация.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika
Monika
09.03.2017 15:02
Много е вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв