Хрупкави моркови и тиквички с пармезан на фурна

10/03/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо56
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват и нарязват на тънки филийки или пръчици. Поръсват се със сол и се поставят върху няколко листа кухненска хартия.

Отгоре също се покриват с няколко листа хартия и се оставят за около 20 минути така, за да може да се отцедят. Морковите също се нарязват на пръчици. В плитка чиния се смесват галетата, пармезана и ригана. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.

В друга плитка чиния се изсипва брашното също овкусено със сол и черен пипер. В трета чиния разбиваме яйцата. Фурната се пуска да загрява на 200 градуса. Голяма тава покриваме с хартия за печене.

Овалваме тиквичките в брашно, потапят се в яйцето и след това в галетата. Разпределят се в тавата и се пекат около 30 минути до златист цвят и хрупкава коричка.

Поднасят се с млечен сос.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар