Лучен кебап със свинска плешка

10/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Заслужава си да се поднесе с най-хубавото домашно червено вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 056
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг от плешка
  • лук - 4 - 5 глави
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • доматена салца - 300 мл
  • дафинов лист - 2 - 3 бр
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • куркума - 1 щипка
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на хапки и го пуснете в тенджера с олио и залейте с една кафена чаша вода.

Оставете да се готви под похлупак на тих огън, докато месото се задуши и поомекне. Добавете нарязания на едри ивици лук и чесъна на малки шайбички.

Разбърквайте периодично и щом лукът стане прозрачен, сипете домати от консерва.

Прибавете подправките и сол и гответе още 5-6 минути. При сервиране поръсите с накълцан магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!