Задушена пържола

25/07/2009
"Приготвянето на сочна телешка пържола не е трудно с наша помощ!"
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43 736
  • Преглеждания за месеца819
  • Преглеждания за седмицата118
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • телешко месо – 170 г
  • масло – 15 г
  • лук – 10 г
  • брашно – 5 г
  • доматено пюре – 1 с. л.
  • вино – 2 с. л.
  • черен пипер
  • моркови
  • кервиз
  • дафинов лист
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже на пържоли и се начукват. Посолени леко се запържват в маслото и се изваждат.

В същата мазнина се запържва и лукът, когато се изпържи се прибавя брашното и доматеното пюре.

Връща се месото обратно и се добавя виното, морковите нарязани на кръгчета, кервизът, нарязан на ситно, няколко зрънца черен пипер и дафинов лист.

Заливат се с месен бульон и се варят на умерен огън в затворен съд до омекване на месото. Получения сос се поднася под пържолата.
подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар