Мини баклавички с чудна плънка

10/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Обадете се на диетата си и и обяснете, че късате с нея, защото сте видели тези уникални баклавички и сте се влюбили от пръв поглед "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо522
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • ЗА ПЛЪНКА
  • орехи - 2 ч.ч.
  • локум - 5 бр.
  • боровинки - 50 г червени
  • стафиди - 50 г
  • яйца - 1 бр
  • захар - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • портокалова кора - 1 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • ЗА СИРОПА
  • вода - 500 мл
  • захар - 300 г
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • лимонова кора - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете корите по 4-5 листа на брой.

За плънката смесете продуктите, като преди това смелете ореховите ядки, накиснете стафидите и боровинките в чашка с коняк, локума нарежете на малки кубчета, настържете кората на половин портокал, а яйцето разбийте с вилица с две супени лъжици захар. Смесете с ванилията и меда и разбъркайте.

Вземете 4-5 листа и сложете в края от плънката. Завийте ги заедно на руло.

Получените ролки нарежете на пръстени, широки около 3 см. и ги подредете в суха тавичка. Загрейте фурната предварително.

Сложете баклавичките да се пекат на 200 градуса, докато се зачервят. Когато изстинат добре, ги поръсете с настъргана кора от половин лимон.

Залейте баклавичките с горещ сироп. А него направете като сложите на огъня 500 мл. вода и 300 грама захар. Оставете да поври 5-6 минути. Прибавете към сиропа 3-4 пълни супени лъжици краве масло.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар