Питка с рози за 8-ми март

10/03/2017
Ваня Георгиеваот Ваня ГеоргиеваМастър Шеф 3x
"Розите за празника са отживелица - затова зарадвайте дамата на сърцето си с уникална питка с розички, която сте приготвили сам "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца223
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо активирайте маята в малка част от топлото мляко с захарта и малко брашно. Пресейте брашното, разбийте яйцата с останалите продукти и замесете хубаво гладко еластично тесто.

Оставете да втаса на топло, след което го разделете на шест топки, всяка разточете на обла кора и започнете да ги редите една върху друга като ги мажете с разтопено масло без последната. Разрежете на 8 части, отделете единия триъгълник от него ще оформите средата.

Другите седем триъгълника с помощта на пръчица притиснете по средата ако нямате може с тъпото на ножа.

В тава застлана с хартия за печене подредете седемте листа като леко ги подвивате от широката част, на снимките ще забележите това.

От оставения осми триъгълник оформете центъра, като леко го дърпате да се удължи и разрежете през средата, двете части завийте.

Готовата питка оставете да втаса, когато е готова намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам, като се стремите да получите еднакви, равни триъгълници, може и по ваше желание да поръсите по друг начин.

Печете питката в загрята фурна до златисто, декорацията е по желание.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Mitka54
Mitka54
10.03.2017 19:36
Разкошна е, като картичка!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв