Рибни филета с бирена панировка

10/03/2017
"Опитайте се да познаете сега колко бира ще трябва да предвидите за тези уникални рибни филета "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо610
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата64
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • бяла риба - около 1 кг филе
  • брашно - 200 - 250 г
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене

Начин на приготвяне

Филетата от рибата трябва да са хубаво отцедени, по тях не трябва да има вода. В купа се разбиват яйцата и бирата.

След това постепенно се прибавя и брашното. Бърка се непрекъснато. Трябва да се получи гъста смес.

Готовата смес се оставя за около 20-тина минути. След това отново се разбърква.

В плитка чиния се изсипва малко брашно. Подсушеното рибно филе се овалва първо в брашното и след това в бирената смес. Отцежда се излишната панировка. Олиото се слага на котлона да се сгорещи.

След като се е сгорещила се изпържват рибните филета от двете страни до златисто. След като са готови рибните филета се изваждат и се отцеждат от излишната мазнина върху салфетка.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар