Бананови сладкишчета в кори

10/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Приготвят се само за минути и са толкова вкусни и ефектни, че нямате оправдание да не ги направите още сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо986
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • За тестото
  • яйца – 2 бр.
  • банани – 2 бр.
  • масло – 60 г
  • захар - 10 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • бакпулвер – ½ пакетче
  • лешници – 36 бр
  • ванилия – 1 прахче
  • сол - 1 щипка
  • кори за баница - фини
  • масло - 1 с.л. за намазване
  • за сиропа
  • захар - 8 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия – 1 прахче
  • за украса
  • масло – 60 г
  • пудра захар – 2 с.л.
  • заквасена сметана – 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо от корите за баница, така, както са една върху друга, изрежете кръгчета с ножица с диаметър около 10 см. Направете така 12 двойки или общо 24 кръгчета.

Намажете с меко краве масло форми за мъфини.

Вземете едно изрязано кръгче от корите и го намажете с малко меко масло, а върху него поставете второто кръгче и отново намажете с малко масло. Направете така всички двойки корички и ги поставете в гнездата за мъфини. В получените кошнички пуснете по два лешника.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол на пяна с миксер. Добавете 60 грама краве масло, което сте разтопили. Смачкайте бананите с вилица и ги добавете към яйцата, а след това и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Разбийте за кратко на слаби обороти.

С лъжица гребвайте от тестото и разпределете по равно във формичките за мъфини. Отгоре поставете по един лешник, без да натискате.

Печете в предварително загрята фурна за 15 минути на 180 градуса. При проба със суха клечка за зъби, тя трябва да излезе суха.

Оставете мъфините да изстинат, а през това време пригответе сиропа, като го сварите, до разтопяване на захарта.

Залейте охладените мъфини с по 2-3 лъжици от горещия сироп, както са във формичките.

Разбийте малко краве масло с две лъжици пудра захар и една лъжица заквасена сметана. С полученото меко кремче украсете около лешника.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар