Бананови сладкишчета в кори

10/03/2017
"Приготвят се само за минути и са толкова вкусни и ефектни, че нямате оправдание да не ги направите още сега "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо898
  • Преглеждания за месеца897
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо от корите за баница, така, както са една върху друга, изрежете кръгчета с ножица с диаметър около 10 см. Направете така 12 двойки или общо 24 кръгчета.

Намажете с меко краве масло форми за мъфини.

Вземете едно изрязано кръгче от корите и го намажете с малко меко масло, а върху него поставете второто кръгче и отново намажете с малко масло. Направете така всички двойки корички и ги поставете в гнездата за мъфини. В получените кошнички пуснете по два лешника.

Разбийте яйцата със захарта и щипка сол на пяна с миксер. Добавете 60 грама краве масло, което сте разтопили. Смачкайте бананите с вилица и ги добавете към яйцата, а след това и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Разбийте за кратко на слаби обороти.

С лъжица гребвайте от тестото и разпределете по равно във формичките за мъфини. Отгоре поставете по един лешник, без да натискате.

Печете в предварително загрята фурна за 15 минути на 180 градуса. При проба със суха клечка за зъби, тя трябва да излезе суха.

Оставете мъфините да изстинат, а през това време пригответе сиропа, като го сварите, до разтопяване на захарта.

Залейте охладените мъфини с по 2-3 лъжици от горещия сироп, както са във формичките.

Разбийте малко краве масло с две лъжици пудра захар и една лъжица заквасена сметана. С полученото меко кремче украсете около лешника.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар