Печена изварена пасха

11/04/2012
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър37186662
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 240
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Завържете изварата в тензух или марля, сложете я в решетъчен съд и я притиснете хубаво отгоре с нещо тежко. Оставете така за 24 часа да се отцеди добре.

След това претрийте изварата през ситото. Измийте стафидите и ги разбъркайте с нишестето, след което ги добавите към изварата.

Отделете жълтъците от белтъците и претрийте жълтъците с 1/2 от захарта и веднага разбъркайте към изварата.

Разбийте хубаво белтъците с останалата захар и също ги добавете към останалата смес. Добре разбийте и сипете сместа в предварително намазнена и и поръсена с галета форма за кекс.

Сложете да се пече за около 1 час на фурна, загряна на 180 градуса. Към края проверете готовността с клечка за зъби. Изпечената пасха покрийте с кърпа и изчакайте да изстине.

Внимателно обърнете формата в поднос и залейте с предварително разтопения с ч с.л. вода шоколад. Поръсете печена изварена пасха с натрошения бадеми или други ядки.
подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!