Питка с маслини и подправки

10/03/2017
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваГотвач292903392
"Разкошна питка с изтънчен, но наситен аромат на маслини - истинско свежо предизвикателство за сетивата "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо361
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Соевото мляко се затопля леко и в него се разтваря маята. След това се прибавят хималайската сол, кафявата захар и зехтинът. Разбъркват се. След това се прибавя постепенно брашното от грахам.

Замесва се меко тесто. Маслините се нарязват на малки парчета. След като тестото е готово, се разстила леко и се прибавят нарязаните маслини и подправките. Тестото се омесва още малко, за да се разпределят равномерно маслини и подправките.

След това готовото тесто се оставя да втаса за около половин час. След като втаса тестото, се замесва отново и се оформя на топка. Оформената пита се слага в тава, която е предварително застлана с хартия за печене.

Отново се оставя да втаса за около 15-20 минути. След като е втасала питата втори път, се правят няколко разреза. Питата от грахам и подправки се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40 минути.

След като е готова питата, се вади от фурна и се напръсква леко с вода. Оставя се завита за около 10-тина минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар