Панирани филенца с пържени картофки

10/03/2017
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Филенца, които се топят в устата - поднесете с картофки или каквото друго обичате и хапнете с удоволствие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо309
  • Преглеждания за месеца308
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Филето се измива и подсушава. Срязваме го по средата цялото филе. После го режем на тънки, по-малки филенца. Оформяме 6 бр. малки. В купичка чукваме яйцето и го разбиваме с вилица.

В купичката слагаме и горчицата и хубаво разбиваме. Всяко филенце поръсваме от двете страни със сол и черен пипер. В чиния слагаме галетата и овалваме малките филенца едно по едно.

В тиган се сипва олио и се сгорещява. Потапяме всяко филенце в яйчената смес и го пържим в олиото. След което панираните филенца се обръщат и се пържат от другата страна, докато станат напълно готови.

Филенцата се изваждат и се поставят върху кухненска хартия да се отцеди мазнината. През това време обелваме три картофа, средни на големина. Измиваме картофите и ги режем на колелца.

В същото горещо олио пържим картофките. Вадим ги, като се изпържат и ги слагаме върху хартия. В три чини слагаме по две панирани филета и от картофите, поръсени със сол. Да ви е сладко!подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар