Сладки за 8 март

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Сладки за 8 март
Снимка: Христилияна Димитрова
2 / 9
10/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
40
"Празникът е за вас, дами, а ето и една идея с какво да почерпите посестримите си"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 3 пакетчета
  • брашно - 500 - 600 г
  • фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно с пудрата захар. След това се прибавя и ванилията. Прибавят се също така и зехтинът/олиото/ и свинската мас. Разбърква се.

След това постепенно се прибавя постепенно брашното. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се разточва на тънка кора и от него с формички за сладки в подходяща форма се изрязват сладки.

Изрязаните сладки се слагат в тава, която е предварително застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 10-тина минути.

След като са готови, се изваждат от фурната и се оставят да изстинат. Когато сладките са напълно изстинали, се украсяват с фондана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: