Меденки за 8 март

10/03/2017
"Вкусни и украсени със стил меденки за празника на жената - почерпете се и да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В дълбока купа се смесват медът, олиото, кафявата захар и канелата. Разбърква се до получаването на еднородна смес. След това се прибавят яйцата и отново се разбърква.

Содата се пресява заедно с брашното. След това постепенно се прибавят към медената смес. Замесва се меко тесто. Готовото медено тесто се разточва на тънка кора.

От него се изрязват меденки в различни форми, които да са подходящи за 8-ми март. След това меденките се прехвърлят в тава, която е застлана с хартия за печене.

Меденките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 7-10 минути. След като са готови, меденките се оставят да изстинат. След като са напълно изстинали, се украсяват с фондан.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар