Чеснови питки

10/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваПомощник Готвач
"Хич и да не ви пука, че ще миришете на чесън - хапнете си с наслада чеснови питки и не му мислете "
Приготвяне90 мин.
Готвене15 мин.
Общо105 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 213
  • Преглеждания за месеца1212
  • Преглеждания за седмицата185
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в половината топло прясно мляко. Завийте със стреч фолио и оставете на топло място да шупне (втаса).

В купа пресейте брашното, добавете солта и разбъркайте. Оформете кладенче и прибавете в него разбития белтък с останалото мляко и втасалата мая, замесете тесто, в което на етапи добавяте от разтопеното масло, месите до гладко и еластично тесто върху поръсен с брашно плот. В купа намазана с масло, поставете тестото, завийте със стреч фолио и поставете на топло място да удвои обема си.

Разделете тестото на 12 еднакви части, оформете ги на топки и покрийте със стреч фолио за около 15 минути. Леко разплескайте всяка топка, прегъвате на две и добре защипете краищата им.

Подредете в постлана с хартия за печене тава на разстояние една от друга, като оформите елипса а защипаните им краища остават отдолу на елипсата. Покрийте тавата с чиста кърпа и оставете да втасат за 30 минути. През това време си направете плънката като смесите всички продукти за нея до еднородна смес.

Намажете питките отгоре с разбитите прясно мляко и жълтък. С помощта на остър нож направете лек разрез по дължината им и в него поставете от чесновата смес. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна за около 15 минути до златисто.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар