Канелена наслада

10/03/2017
Елена Стойчовскаот Елена СтойчовскаПомощник Готвач 1x
"Дори по време на пости трябва да имате подръка нещо сладичко, с което да облажите душичката "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 170
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сладко - 1 ч.ч. (по избор)
  • вода - 1 ч.ч студена
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • канела - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • орехи
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

По време на пости трябва да имаме нещо сладко, с което да си облажим душичката... Поне аз съм така... И при наличието на прилично количество сладко, веднага беше сътворена поредната вкусотия.

Приготвя се изключително бързо и по нищо не отстъпва на другите кексове.

В купа се пресява брашното, добавя се захарта, содата, ванилията, канелата и орехите (можете да сложите ядки по избор, или да пропуснете, ако не Ви се намират под ръка). Разбърква се, за да се смесят съставките.

Започваме да добавяме течните съставки - водата, олиото, сладкото (аз използвах мармалад от сливи - обичам леката киселина, която имат, а и много приятно си кореспондират с орехите и канелата). Разбъркваме до пълното хомогенизиране на съставките.

Изсипваме сладкиша в кексова форма - предварително намазнена и набрашнена. Аз използвах алуминиева форма, която също леко намазнявам. Преди да го сложа във фурната, наръсвам го с малко захар и какао през сито.

Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20-30 минути. След като го извадя, го оставям да се охлади за кратко и обилно го наръсвам с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар