Пикантни пилешки кюфтенца

10/03/2017
Зарчетоот ЗарчетоЧирак
"Не просто вкусни, ами направо зашеметяващо неустоими - толкова ароматни и крехки "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо420
  • Преглеждания за месеца419
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешка кайма - 1, 5 кг
  • люти чушки - 3 - 4 бр. сушени червени и зелени(броят зависи от лютивината им)
  • чери домати - 10 бр. сушени или около 1 шепа
  • бира - 150 мл
  • лук - 1 малка глава
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 - 3 с. л.
  • черен пипер - 1/4 ч. л.
  • чубрица - 2 щипки
  • кимион - 1/4 ч. л.
  • сол
  • магданоз - по желание (за омесване в каймата)

Начин на приготвяне

В голяма купа омесете пилешката кайма с много ситно нарязания кромид лук (може да го замените и с пресен зелен лук), стритите фино люти зелени и червени люти чушлета (без семенцата), ситно накълцаните или стрити сушени чери домати, сол, черен пипер и кимион на вкус.

Добавете разбитото цяло яйце, чубрицата и бирата.

По желание може да добавите и ситно нарязан пресен магданоз. Разбъркайте всичко много добре и оставете купата покрита в хладилник поне за 3 часа, а най-добре за цяла нощ.

С намазани с олио ръце оформете кюфтетата и ги оваляйте в брашно. Пържете в силно нагорещено олио и от двете страни до готовност.

Ако не обичате пържено - метнете ги на добре загрята и намазана със сланинка скара, но без да ги овалвате в брашно. Сервирайте със салата от сезонни зеленчуци и много добре изстудена бира.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Зарчето
Зарчето
10.03.2017 11:25
Сушените люти чушлета трябва да са червени и зелени (за цвят и контраст), май съм го пропуснала в описанието на продуктите горе в рецептата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв