Задушени свински котлети със зеленчуци

10/03/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"Стават толкова крехки и толкова ароматни, че се режат буквално с вилица "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо779
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 8 бр. котлети без кокал
  • гъби - 500 г ситни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 2 глави големи
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • сол - 4 щипки
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • Гарнитура
  • картофи - 2 кг
  • сол - 1 с.л.
  • копър - 2 с.л. сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изцеждаме пържолите. Начукваме ги с чукче и ги посоляваме с черен пипер и сол. Измиваме гъбите. Тези, които са малки, ги слагаме цели, тези който са малко по-големи ги режем на две.

Морковите ги обелваме и ги режем на по-дебели парчета. Лука го обелваме и нарязваме на полумесеци. В тенджера слагаме олио. Редим пържоли, ред моркови, лук и гъби, пак пържоли и пак зеленчуци.

Сипваме виното, слагаме чиния с дъното нагоре. Захлупваме и доливаме с вода да покрие чинията и слагаме капак.

Готвим ги на слаб огън на котлона, трябва леко да къкрят. Ако е необходимо, добавяме вода.

За гарнитура аз направих варени картофи с копър. Измих картофите и го сложих цели да се варят. След като са готови, ги изцеждам от водата и ги оставям да изстинат. Обелвам ги и ги нарязвам, подправям ги със сол и копър.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар