Пъстра пролетна супа

10/03/2017
"Излязат ли на пазара свежата коприва, сочният лапад, лукът и чесънчето - значи пролетта е дошла и е време за любимата ни пролетна супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо390
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата е отличен източник на желязо, калций, магнезий и много витамини. Едно от най-известните ястия е супа от коприва, точно заради това първата ми гозба с този така полезен био продукт е Пъстра пролетна супа.

Първо почистваме, измиваме и нарязваме копривата, лапада, пресния лук и чесън. Правим същото и с морковите и кромида, тях запържваме в сгорещено олио 2-3 с.л., докато поомекнат зеленчуците.

Щом станат готови, добавяме копривата, заедно с лапада и пресните лук и чесън. Разбъркваме, за да се смесят добре и добавяме 2 литра и половина с вода. Оставяме капака на тенджерата и изчакваме да заври. Щом стане, добавяме солта, джоджена и останалите подправки, оставяме за още 10-тина минути да поври.

Добавяме фидето и едва след 5-7 минутно варене добавяме доматите. През това време си правим застройката с яйцето, киселото мляко, брашното и лимонтозуто.

Добавяме постепенно, като разбъркваме непрестанно, за да не се пресече яйцето. Пожелание всеки може да добави сирене, или както аз обичам мляко, в чинията. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар