Мъжки мързелив гювеч

10/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comГотвач3161141478
"Кратко, ясно и лесно за изпълнение - рецепта не сама за мъже, но и за пълни новаци в кухнята "
Приготвяне130 мин.
Готвене60 мин.
Общо190 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 050
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме месото на порциони парчета. Смиламе изсушените гъби и сухите подправки заедно.

Добавяме джинджифила, черния пипер, кимиона и солта.

Поръсваме с тях месото, прехвърляме го в гювеча и хубаво разбъркваме, за да се разпредели сместа равномерно. Наливаме виното (или бирата), олиото и разбъркваме отново. Оставяме месото на хладно поне за два часа да се маринова.

Ако месото е поело течността от маринатата, доливаме допълнително 1 ч. ч. вода. Маслото нарязваме на кубчета и разпределяме равномерно в гювеча.

Захлупваме и слагаме в студена фурна да се пече на 180 градуса за около 45 - 50 минути. След като се изпече отхлупваме капака и връщаме във фурната за още 10 - 15 минути.

След като е готово изключете фурната и оставете гювеча да "отдъхне" поне още 25 минути преди сервиране.подобни рецепти тук

5 14
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар