Баница с манголд

11/03/2017
"Този път баницата е от нас и няма да може да ѝ се наситите, честна дума "
Приготвяне90 мин.
Готвене50 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 213
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 бр. Златната царица
  • яйца - 6 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • манголд - попарен (колкото събира 1 конфитюрено бурканче)
  • черен пипер
  • зелен лук - 1 връзка ( или 1 глава кромид)
  • сирене - 250 г
  • масло - 1/2 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме плънката. Запържете попарения и изцеден манголд за около 5 мин. с малко олио и 30 мл вода. После добавете нарязания на ситно зелен лук и черния пипер, разбъркайте добре.

Отместете от котлона и оставете да си охлади за около 10 мин. След това към манголда добавете и натрошеното сирене и разбъркайте.

Към киселото мляко добавете содата, за да шупне. В канче с чучурче разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко и разбийте добре до гладка смес.

Намазнете продълговата тава. Започваме да редим баницата. Вземете 1 кора и я навийте на хармоника и я сложете на 1/3 от тавата, после сложете до нея още 2 кори общо 3 на реда.

Сложете върху тях смес от манголда и сиренето, отгоре полейте с малко от яйчената смес. После пак сложете кори, плънка, яйчена смес. Като по средата сложете половината краве масло.

Отгоре завършете с кори полейте с яйчена смес и разпределете останалото краве масло. Печете на 180 градуса около 50 мин. Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар