Гювеч с диво прасе

11/03/2017
Пламена
отПламенаНовак22108
"Мястото на всяко диво прасе е в ... гювеча Съгласни ли сте с нас?"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 281
  • Преглеждания за месеца495
  • Преглеждания за седмицата173
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • дивечово месо - 800 г от диво прасе (от бут за предпочитане)
  • картофи - 3 бр. големи
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч. замразен
  • лук - 1 глава
  • гювеч - 1 буркан, консервиран (домати, моркови, патладжан, чушки)
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бульон - 2 кубчета за телешки ребърца, на Maggi
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на средно големи парчета. Вземете пръстена тава, ако нямате, можете да ползвате гювеч или обикновена тава.

Намажете тавата с олио и в нея сложете нарязаните на едро картофи, морковите на колелца, лука на полумесеци и граха.

После добавете и буркана с консервиран гювеч. Разбъркайте всичко. После сложете бахара, дафиновия лист, черния пипер, червения пипер и натрошете бульоните.

Объркайте добре всичко до се разнесат подправките. Отгоре наредете парчетата месо и налейте 1 ч.ч. вода.

Завийте с алуминиево фолио и печете 90 мин. После махнете фолиото и печете още около 30–35 мин. до готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар